Bewust bewegen met kinderen

Door Anna Van der Linden

Jaaaaaa!!!! We gaan naar een geheel nieuwe manier om met kinderen te bewegen. En dat heet bewust bewegen!!! Geen gym of ballet of voetbal maar bewegen waarbij niet alleen 1 techniek wordt toegepast waarin het kind zich ontwikkeld, maar het kind wordt op een holistische wijze aangemoedigd om te bewegen….dat betekent dat alles in balans komt zowel lichaam als geest. Ook kinderen in deze tijd hebben dat keihard nodig!!!

De wereld veranderd alle kinderen zitten met laptops op school en ook thuis is het heel gewoon achter de computer te zitten of filmpjes te kijken. Kinderen worden geboren om te bewegen dat is een onderdeel van een gezonde ontwikkeling. Kinderen krijgen een kwartiertje pauze op het schoolplein om te spelen en gaan dan weer op het scherm. Dat kinderen met bepaalde klachten of gedragsproblemen te maken krijgen is niet zo gek. Er is te weinig ruimte voor een natuurlijke ontwikkeling wat bij een opgroeiend mens past. Wij leven in een gedigitaliseerde maatschappij, doch kunnen we onze kinderen (want ze zijn slim en sensitief) helpen zelf te ontdekken waar hun grenzen liggen en hoe ze daar mee om kunnen gaan.

Tools om bewust te ontspannen en te leren ademen zal stress af nemen en als de kinderen ouder zijn kunnen ze bewuste keuzes maken die voor zichzelf hun naaste familie en kinderen en de wereld opbouwend en hoopgevend zijn. We hebben bewuste mensen nodig in de toekomst om alle problemen te overstijgen. We kunnen in de opvoeding al beginnen om ieder uniek kind zijn ontwikkeling zoveel mogelijk de ruimte te geven binnen de mogelijkheden in onze Westerse wereld. En we doen dat simpelweg met het oefenen en spelen met lichaamsbesef, ruimte voor het potentieel van het kind, gevoelens en gedachten te laten uitten in creativiteit en spel maar ook de fantasie is zo belangrijk.

Bij bewust bewegen gaan we samen en ieder individueel prachtige belevingslessen maken genieten van de beelden en creativiteit, ontspannen via bewegen en de adem, jezelf zijn en landen. Onze kinderen verdienen dit. De kwaliteiten en talenten van ieder kind zal door de ontspanning meer de ruimte krijgen waardoor we creatieve en initiatiefrijke kinderen krijgen. Heerlijk het nieuwe bewegen in een nieuwe wereld waarin wij bewust kiezen voor onze kinderen en de toekomst.

Elke woensdag Bewust bewegen met kinderen vanaf 7 september  15.00 uur tot 15.30 voor de leeftijd van 4 tot 7 jaar (max 4 kinderen)en van 16.00 uur tot 16.45 uur  leeftijd vanaf 6 tot 10 jaar (max 4 kinderen)  De eerste 2 lessen gratis om kennis te maken daarna 12,50 euro per les.  Bewust bewegen is speels, mindful en ontspannend. We combineren spel, yoga, mindfulness en creatieve opdrachten en natuur in deze cursus. Alles voor het welzijn voor de kinderen en levenslessen die op school niet worden geleerd. Aanmelden voor 7 september mail: anna@kinderpraktijkdelemniscaat.nl  www.kinderpraktijkdelemniscaat.nl Middenhuis VWZ Fie Carelsenstraat 32 7207 GN Zutphen