Mindfulness voor kinderen van 10 tot 14 jaar

Kinderen groeien op in een maatschappij waar de nadruk ligt op prestaties en resultaten. We leren onze kinderen tafels en topografie en tennis. Nuttig en nodig, maar wie leert je hoe je jezelf liefdevol accepteert zoals je bent? Hoe je je staande houdt tussen je leeftijdsgenoten en vertrouwt op jezelf?
Mindfulness is niets zweverig maar zinvol en simpel!

Mindfulness kan een kind verstevigen door betere concentratie. Ook in een drukke klas gaat het beter, minder stress om voor een toets te presteren. In een wereld waar ze geconfronteerd worden met tegenslagen, conflicten, stress, onzekerheden en het gevoel te kort te komen. Mindfulness kan helpen vanuit hun eigen kracht te handelen, waarin zelfacceptatie een stevig gevoel geeft.
Bijvoorbeeld: ik ben helemaal ok, ook als ik het een keer niet weet.


Maak hier een afspraak

Mindfulness geeft handvatten om te gaan met stress, emoties en leert focussen zodat de leervermogens en concentratie verbeteren. Een opgeruimd gevoel geeft de ruimte om te focussen en je niet te laten afleiden. Als je je wel laat afleiden door alle invloeden van bijv. sociaal media dan kun je jezelf terugbrengen naar het hier en nu en er bewust voor kiezen.

Kinderen worden bewuster en dat is super belangrijk om hun levensinhoud en motivatie in beeld te krijgen. Zo kunnen ze ook meer positieve relaties aangaan. Mindfulness is voor alle kinderen maar ook voor kinderen met ADHD heeft het positieve effecten. Het geeft meer zelfvertrouwen, beter slapen en minder angsten en/of onzekerheid.

Mindfulnesstraining kan op locatie, op school, bij de yogastudio (groepslessen) of individueel op afspraak.