Mindfulness voor kinderen van 5 tot 9 jaar

Om te ontspannen voor een betere focus en concentratie, de leerprestaties op school en sociale vaardigheden worden verbeterd.

In Mindfulness worden kinderen bewust gemaakt van hun gevoelens en gedachten en leren kinderen beter om gaan met situaties die hun overkomen. Kinderen leren zichzelf beter kennen en hun reacties. Ook voor kinderen met slaapproblemen, adhd of met een autismestoornis helpt het goed.

Jonge kinderen reageren heel spontaan en identificeren zich met elementen die uit hun eigen belevingswereld afkomstig zijn, daarom wordt de individuele beleving van ieder kind veel ruimte gegeven in de les. Er zijn altijd kleine groepjes niet meer dan 6 kinderen.

Meditatie en visualisatie vanuit sprookjesbeelden kunnen de fantasie versterken. De concentratieboog van jonge kinderen is ook korter waardoor beweging en ontspanning kort wordt afgewisseld in de lessen. Er is kinderyoga in de vorm van dieren met muziek.

De eerste les is altijd een proefles en daarmee dus gratis. Per groep is er plaats voor maximaal 6 kinderen. Het is mogelijk om tussentijds in te stromen.

De lessen vinden plaats in Studio de Hartekracht Paulus Potterstraat 12 D Zutphen. Er is bij therapeuticum de Rozenhof genoeg parkeergelegenheid.