over Anna

 

Ik zoem in op het kind door mijn jarenlange ervaring als leerkracht op de vrije shool en natuurlijk als moeder en kindercoach. Daarnaast heb ik veel moeders en ook vaders gecounseld ook middels de tekening.

In mijn praktijk heb ik vanaf 2013 met veel plezier verschillende kinderen met hun ouders begeleid  

De opleiding tot psychosociaal kunstzinnig counseler aan de Academie voor integrale wetenschappen SPSO te Amersfoort heeft er toe bijgedragen dat ik de onbewuste beeldentaal en tekentaal kan lezen en vertalen en inzetten in de observaties van de kinderen. 

Kwaliteiten en talenten van mij

Het kind werkelijk zien

Natuurlijk contact maken

Het kind laten zijn en spreken door spel en tekening 

Goed kunnen luisteren

Volledige aandacht

groot inlevingsvermogen in belevingswereld en fantasie.

Ik stimuleer kinderen in hun ontwikkeling en versterk hun zelfvertrouwen en eigenwaarde

Referenties ouders

Meisje met slaapprobleem

Hallo Anna,

Met Sara gaat het al wel wat beter. Vooral de engel die ze gemaakt had en de spreuk gaf haar wel wat meer rust. Ook heeft ze het idee dat de druppeltjes al wel helpen. Of dat zo snel kan weet ik niet, maar zelf heeft ze wel het idee. Ze is nog wel wat angstig, maar zeker minder.

Hallo Anna,       leerling Lea Dasbergschool groep 7

Bedankt voor de goede begeleiding van Jill Bijker!

Jill is op een positieve manier veranderd, zij is minder verlegen en bekijkt de dingen nu op een positieve manier dan voorheen. Hartelijk dank hiervoor!!
Met vriendelijke groet,

Bianca Knoppert

Hoi Anna,

Ik ben zo blij dat Aniek de kans krijgt oud verdriet en/of angst te kunnen verwerken binnen zo een mooie uitingsvorm. Anneke los van jouw proffesionele stuk ben ik blij met jou als persoon zeker ook in de zin wat je Aniek aan rust en veiligheid biedt.

Ook de verbinding tussen jou school en mij (Aniek) blijft voor mij erg belangrijk zodat een ieder zichzelf in de omgang met Aniek en Aniek zeker zelf ook de kans krijgt zichzelf te leren kennen en zich op een goede wijze te kunnen ontwikkelen als individu.

Monique

Hoi Anna,

We willen je bedanken voor de fijne tekensessies met Faye. Ze heeft ervan genoten! Natuurlijk een stukje individuele aandacht,maar ook het tekenen zelf, dat voor haar erg leuk en ontspannend is. Wij vonden het erg prettig om alles terug te kunnen lezen in je verslag. Je hebt er inderdaad veel uit kunnen halen en ook zijn,voor ons,heel veel dingen erg herkenbaar.

Groetjes  Renate

Mijn zoon zit op een speciale onderwijs en heeft moeite om zich te uitten.Hij heeft ook tekentherapie/schrijfdans gehad en zo kwamen we achter wat er elk keer hem dwarszat.

Het helpt heel goed.     Carla

Het gaat eigenlijk prima met Zsara. Het oudergesprek gehad op school, en daar gaven ze wel aan verbetering te zien. Zsara laat meer van zichzelf in de klas zien, vooral op thema’s die haar belangstelling hebben. Zsara geeft zelf ook aan eigenlijk niet meer op school te hoeven huilen als ze iets spannend vindt. Haar boekbespreking en deelname aan de talentenshow gingen ook goed. Bij moeilijke onderwerpen/vragen is Zsara nog wel steeds wat onzeker, maar de leerkracht heeft het idee dat daar minder last van heeft.

Lieselot en Karel