Blog

Lieve ouders en leerkrachten,

Het is beste een overgang naar school tijdens en na de crises, mochten jullie behoefte voelen aan ontspanning en mindfulnes in de school of na schooltijd dan kun je je aanmelden dan stuur ik de informatie per mail naar je op.

Ik kan ook in het lerarenteam komen voor of na de vergadering. Een ouderavond

De coronatijd heeft een soort binnen keren van ons gevraagd  wel omdat het niet anders kon maar waarom zouden we nu niet uit vrijheid kiezen voor

een meer ontspannen en geconcentreerde houding voor zowel leerkrachten ouders en kinderen. Het is nodig om alle veranderingen in de wereld aan te kunnen.

Neem het serieus het is niet meer zoals het was.  Er wordt van ons alertheid en meditatie gevraagd een bewuste houding als volwassenen en we nemen de kinderen daar in mee,

want zij hebben nog een lange toekomst voor hun.

Het is niet zweverig juist met beide benen  op moeder aarde

 

 

Een reis naar binnen naar het Universum

“Ik ben één met het Universum’’

Bloem is 10 jaar en al een tijdje bij mij in de kinderpraktijk. We zijn in een lichte ruimte waar alles aanwezig is en ik ben ook bewust voor haar aanwezig. De ruimte is ook energetisch gereinigd.

Er is  gerichte aandacht en ruimte voor haar. Met mijn invoelend vermogen luister ik naar haar belevingswereld van hoe is het nu en hoe was je week op school en thuis?   We kijken samen terug naar de vorige coachingssessie.

Via een mindfullnes oefening of een fantasieoefening  komt er een stroom in het kleurpotlood, pastelkrijtje, boetseren of schilderen.

Vanuit het stil worden en ontspanning ontstaat creatiekracht.

De rode draad vanuit de ondersteuningsvraag plaats ik niet op de voorgrond  maar laat ik indirect meespelen door de oefeningen in de coaching. Dat is veiliger, via de tekentaal wordt al veel zichtbaar over haar gevoelswereld.

We doen de Mandala oefening

Via de ademhaling en aandacht naar een punt in het midden op het voorhoofd   stelt ze zich vanuit dat punt een cirkel voor, welke met elke ademhaling langzaam groeit. De cirkel wordt steeds groter totdat zijzelf in de cirkel opgaat. De cirkel blijft groeien totdat hij de hele ruimte omvat. Dan ook buiten de ruimte van het huis waarin al haar familie vriendinnen klasgenootjes zijn maar ook de dieren en planten de zon en de maan.  Als laatste omvat Bloem het hele universum waar ze reist. Dit doen we 1 minuutje en na 5 tellen is Bloem weer in het hier en nu. Dan zonder te praten gaat ze haar Universum tekenen met de mantra

“Ik ben één met het Universum” het maakt een mooie energie vrij.

Bloem laat het stromen in haar cirkels benoemt ze wat ze denkt en voelt Er ontstaan Cirkels door elkaar naast elkaar in elkaar groot en klein in harmonie met haarzelf en het universum.

Dan wordt er tijdens de tekening gekeken waar aanvullende open coachings vragen passen.

Drie thema’s ontstaan

Zelfbeheersing      Als 1 cirkel even niet lukt dan parkeert ze het even en gaat er later aan verder

Zelfvertrouwen   Als 1 dingentje niet lukt laat ik niet alles bederven.

Ontspanning    Ik neem de tijd  voor mijzelf voor iets leuks

Dit wordt gezien en benoemd als kwaliteit van het kind

We zijn nog niet klaar de volgende sessie   Oei, Bloem heeft er zoveel zin in hoor ik van haar moeder!

Het is een eer om kinderen te laten stralen door hun de ruimte te geven

                                                Anna